İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Banka Kredisi Alırken Dikkat Edilecekler

Kişiler ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına süreçli bir finansman kaynağı arayışı içindedir. Bu kaynakların başında ise banka kredisi gelmektedir. Bankalar ise kişilerin istekleri doğrultusunda oldukça uygun imkânlarla kredi olanaklarını sunmaktadır. Ancak kişiler bu paraları temin ederken ve talepte bulunurken doğru adımlar atabilmek adına bazı noktalara riayet etmelidir. Bu noktaların başında ise şunlar gelmektedir:

Faiz Oranları Sizleri Aldatmasın

Kurumların kredi seçenekleri oldukça fazladır. İhtiyacınıza göre kredi şartları değişmektedir. Ancak televizyonda gördüğünüz reklamlarda faiz oranlarının indirildiğine dair bilgilere kanmayın. Faiz oranları ne kadar düşük olursa olsun almış olduğunuz para karşısında ödeyeceğiniz maliyetleri hesap ederek kredi almaya karar ve onay verin. Bu hesaplama sizin kredi sonunda ne kadar bir yüke katlanmış olduğunuzu gösterecektir. Sizlere sunulan bu maliyetler içerisinde komisyon, istihbarat, dosya masrafı ve ekspertiz ücreti, sigorta primleri gibi birçok kaleme dair ücret bulunmaktadır. Hepsinin dokümanlarını başvuru merkezindeki görevliden isteyin.

İmzaladığınız Sözleşmeyi Okuyun

Kredi olanakları size uygun geldi ve bu konuda tüm prosedür işlemleri sonlandı ve artık sözleşmeniz hazırlandı. Banka kredisi kullanırken mutlaka sözleşmeyi bir defa okuyun. En azından küçük de olsa belli başlı noktalara göz gezdirin. Burada ilerde oluşabilecek sorunların önün geçmiş olabilirsiniz. Sözleşmede aklınıza takılan noktalarda kişilerin yardımcı olmasını isteyiniz. İlerde ortaya çıkabilecek bir karışıklıkta sözleşmeyi imzaladığınız için artık her şey çok geç olabilir. Bu duruma önceden mahal vermemek için bunu yapmanız daha doğru olacaktır.

Bunu da Okumalısınız: Faturalı Hatta Kredi Ne Anlama Geliyor ?

Taksit Tutarları Hakkında Bilinçli Davranın

Bankaların sağlamış olduğu kredi imkânlarında vade ne kadar azalırsa taksit tutarları da o denli artış gösterecektir. Bu yüzden dolayı kişiler aile geçimlerini devam ettirebilmek adına taksit tutarlarına göz kesilmeleri doğru olacaktır. Bu tutarlar aylık gelirinizi aşacak seviyelerde belirlenmemelidir. Uzmanlara göre taksit tutarları gelirinizin yaklaşık olarak 1/3 ünü geçmemesi tavsiye edilmektedir. Banka tarafından habersiz yapılan sigortalar, teminatlar ve hesap işletim ücretlerine denk gelen aylarda taksit tutarları bir hayli cep yakmaktadır. Bu önemli birkaç noktalarda emin olduktan sonra kredi almaya ve sözleşme imzalamaya koyulabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir  Forex Piyasalarını Etkileyen Faktörler

Bu Yazımızda İlginizi Çekebilir
Kredi Danışmanlık Hizmeti Nedir?

Facebook sayfamızı buradan takip edebilirsiniz.