Günümüz ekonomik şartları pek çok alt ve orta gelirli ailenin yaşam şartlarını zorlaştırmaktadır. Ekonomik zorluklar da insanların tefeci gibi kötü niyetli ve yasal olmayan kişilere başvurmasına sebebiyet vermektedir. Kredi hizmeti verdiğini iddia eden ve kurumsal bir yapıya sahip olmayan yerler zor durumda olan insanları ağlarına düşürmek sureti ile yüksek faiz oranlı kredi imkânları tanıdıklarını dile getirirler. Bu kişilerin herhangi bir gelir belgesi, kredi notu ya da kefil talep etmemesi bu kötü niyetli şahıslara olan yönelimin artmasına sebep olmaktadır. Her ne kadar bu insanlardan kredi almak kolay yollu bir seçenek de olsa bu yolun zor sonuçları bulunmaktadır. Peki, Tefeci’den Kredi Almamanız İçin 5 Neden nelerdir?
Yasal Olmayan Bir Tercih
Tefeci görünümlü kişilerden kredi almama nedenlerinin başında bu durumun devlet tarafından yasal olarak kabul görmemesi gelmektedir. Bu kötü niyetli kişilere devlet destek vermediği gibi vatandaşlarının da bu şahıslardan herhangi bir kredi almasına engel olmak istemektedir. Bu yüzden bu yolla para talebinde bulunmak da yasalar önünde sizi suçu konuma düşürecektir.
Durumun yasallığının yanı sıra bu hizmeti verdiğini iddia eden şahılar genellikle dolandırma ve soyun odaklı kimseler olduğundan az miktarda krediye çok fazla geri ödeme faizi koyabilmektedirler.
Can Güvenliğinizi Tehlikeye Atmayın
Tefeci yöntemi ile kredi elde etmek isteyen kişiler aslında hem kendilerinin hem de ailelerinin can güvenliğini tehlikeye atmış olurlar. Oldukça yüksek faizli ve kısa sürede geri ödenmesi talep edilen kredinin geri ödenmemesi ya da geciktirilmesi gibi durumlarda bu hizmeti verdiklerini iddia eden kişiler size ve ailenize zarar verebilecek türden kişilerdir.
Bunun yanı sıra bu kişilerin çeşitli mallarınıza da, verilen miktarın faiziyle ödenmesi gecikince zarar verme potansiyeli bulunmaktadır.
Uçuk Faiz Oranları
Belgesiz kredi hizmeti verdiklerinin iddia eden kötü niyetli kişiler bu parayı normalin çok üzerinde uçuk faiz oranları ile sizlere vermektedirler. Bu faiz oranları neredeyse anaparanın miktarından daha fazla olabilmektedir. Her gecikme ile de katlanarak artan bu faiz oranları en sonunda borçluyu bu meblağı hiç ödeyemeyecek bir konuma getirmektedir.
Bu Yazımızda İlginizi Çekebilir
İnternette Yapılabilecek Kolay İşler
Facebook sayfamızı buradan takip edebilirsiniz.